Introductie


Heeft u iets te vieren of wilt u gezellig bijkletsen met vriendinnen?
Ik maak voor u een heerlijke High tea en breng het bij u thuis.


maandag 18 februari 2013

High tea



Waar komt de high tea vandaan? De Engelsen kennen een lange traditie van theedrinken. Zo kennen zij de hiergenoemde high tea. High tea is een 'maaltijd' die in de middag geserveerd wordt. Je kunt natuurlijk zelf bepalen wanneer, maar officieel is het om 16.00 uur; niet eerder, niet later.

In de tijd dat de Britse adel nog zeer welvarend was en bedienden hadden die hun voedsel verzorgden, was de high tea een belangrijk sociaal moment van de dag. De high tea is ontstaan in 1840. Omdat hertogin Anna van Bedford zo tegen het eind van de middag altijd een hongerig gevoel kreeg, liet ze een dienblad met thee, sandwiches en cake op haar kamer brengen. Ook haar vriendinnen waren hier verrukt van en al gauw werd de high tea zeer populair. Men fladderde van de ene teaparty naar de andere om op het juiste moment gezien te worden. Het lekkers werd tijdens de teaparty in een vaste volgorde geserveerd. Eerst werd rondgegaan met schalen vol kleine sandwiches. Pas als je een sandwich had gegeten, mocht je je wagen aan de scones met jam, room en de cake.

Alles wat bij een high tea geserveerd wordt, moet vast te houden zijn 'tussen vinger en duim'. Allemaal kleine hapjes dus. Echter, vergis je niet in deze 'hapjes'; deze hartige en zoete snacks zijn bij Een Theemomentje zeer uitgebreid en kunnen een maaltijd vervangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten